MOTOR!
(de cautare)
     
Acasa  |   Adauga site  |   Clasamente  |   Contact   
Resurse Informatii IT - Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei
Informatii IT
Jocuri online
Programare Web
ABC - calculatoare
ABC - site Web
E-marketing
Horoscop

Serviciile de (re)transmisie a programelor audiovizuale – motorul de crestere al sectorului de comunicatii electronice

”Serviciile de (re)transmisie a programelor audiovizuale, alaturi de cele de telefonie mobila, au reprezentant principalul motor de crestere al domeniului comunicatiilor electronice in ultima perioada. Serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale pe baza de abonament (in principal prin cablu analogic si DTH), cu o penetrare la nivel de gospodarii de 62,4% la nivelul lunii iulie 2007, inregistreaza una dintre cele mai mari rate de penetrare din Europa”, a declarat Dan Georgescu, presedintele ANRCTI in cadrul editiei a 12-a a Conventiei de Comunicatii prin Cablu care se desfasoara in aceste zile in Bucuresti.

Presedintele ANCRTI a mai adaugat ca, in ceea ce priveste piata cu amanuntul a serviciilor de (re)transmisie a programelor TV pe baza de abonament (prin retele de cablu si satelit), analiza-diagnostic realizata de TASC, consultantii care au asistat ANRCTI in realizarea primului document de pozitie privind strategia de reglementare a sectorului comunicatiilor electronice din Romania pentru perioada 2007-2010, a relevat o serie de deficiente.

In primul rand, chiar daca, la nivel national, cotele de piata ale celor doi furnizori principali (RCS & RDS si UPC) sunt relativ apropiate, la nivelul zonelor geografice determinate din mediul urban (de exemplu, cartiere), majoritatea consumatorilor utilizeaza serviciile aceluiasi furnizor. Aceasta face ca, pe fondul suprapunerii limitate a retelelor celor doi, sa existe un potential ridicat de dominanta geografica. Cu toate acestea, se preconizeaza ca, pe perioada urmatorilor trei ani, dezvoltarea ofertelor de tip DTH va constitui principalul factor generator de competitie, de natura sa amelioreze in maniera semnificativa mediul concurential la nivel national si sa erodeze potentialul de dominanta geografica a operatorilor de cablu.

O a doua deficienta constatata este reprezentata de nivelul redus al inovatiei, generat de proportia scazuta de digitalizare a retelelor si sustinut de previziunile de expansiune limitata a serviciilor cu valoare adaugata de tipul Video on Demand, Personal Video Recorder sau Pay Per View.

Totodata, o deficienta importanta sesizata la nivelul sectorului este lipsa unei politici coerente de acces pe proprietatea publica la nivel national, ceea ce lasa loc unor practici eterogene si nu in putine cazuri abuzive ale autoritatilor administratiei publice locale, creand dificultati majore in planificarea dezvoltarii retelelor si ridicand in mod semnificativ barierele de intrare. De asemenea, in special operatorii de retele de cablu se confrunta cu dificultati semnificative in ceea ce priveste utilizarea partajata a unor elemente de infrastructura (stalpi, conducte, piloni etc.) care se afla in proprietatea Electrica, Romtelecom si a regiilor locale de transport urban.

”ANRCTI a promovat si continua sa sustina ideea adoptarii proiectului de lege privind infrastructura asociata retelelor de comunicatii electronice”, a declarat Dan Georgescu, presedintele ANRCTI in sedinta de deschidere a Conventiei de Comunicatii prin Cablu.

Presedintele ANRCTI s-a referit in mesajul sau si la obligatia furnizorilor de servicii de (re)transmisie a programelor audiovizuale din Bucuresti de a ingropa cablurile si a aratat ca ”proiectul NetCity poate fi acceptat ca o necesitate din punct de vedere al sistematizarii urbane si ar putea fi benefic pentru Capitala din acest punct de vedere, dar foarte multe lucruri depind de modul cum va fi el pus in practica, de detaliile legate de executare si operare. El a aratat ca ANRCTI va monitoriza cu atentie dezvoltarea acestui proiect si modul sau de implementare.

”Daca aceasta initiativa va crea un nou jucator pe aceasta piata, un furnizor de retele si un dezvoltator de infrastructura, industria nu va avea decat de castigat. Daca insa rezultatul va fi suprimarea infrastructurilor alternative de pe unul dintre cele mai competitive segmente ale pietei de comunicatii din Romania - piata din Bucuresti -, si inlocuirea concurentei bazate pe infrastructuri, care reprezinta de fapt forma optima de concurenta, intrucat are cele mai mari sanse de a se autosustine, cu o concurenta la nivel de servicii, bazata pe o unica infrastructura, comunicatiile romanesti vor pierde tot ce au castigat in acesti aproape cinci ani care au trecut de la liberalizare. As vrea sa subliniez in acest context faptul ca ANRCTI nu va tolera formarea unui nou monopol, nici chiar in conditiile in care acesta va fi unul subteran.” a mai adaugat Dan Georgescu.

Discursul sustinut de Dan Georgescu poate fi consultat aici.

14-11-2007

Alte informatii - Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei
  StumbleUpon  ANRCTI a aplicat inca opt amenzi pentru efectuarea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice si o amenda pentru nefurnizare de informatii
  StumbleUpon  3 ani de la instalarea primului telecentru
  StumbleUpon  9,7 miliarde de minute initiate in retelele mobile de telefonie din Romania in prima jumatate a anului 2007
  StumbleUpon  Asigurarea finantarii necesare 112
  StumbleUpon  ANRCTI va efectua analizele de piata si va impune masurile de reglementare ex ante in sectorul comunicatiilor cu sprijinul Uniunii Europene prin programul Phare
  StumbleUpon  ANRCTI permite folosirea sistemelor GSM pentru comunicatii la bordul aeronavelor
  StumbleUpon  Benzile de 3400-3600Mhz vor putea fi utilizate pentru comunicatii mobile
  StumbleUpon  ANRCTI lanseaza prima strategie de reglementare a sectorului comunicatiilor electronice din Romania
  StumbleUpon  Utilizatorii nu stiu cat platesc cu adevarat pentru serviciile de telefonie
  StumbleUpon  ANRCTI elimina tarifele pentru obtinerea certificatului de radioamator si radio profesionist

Informatii IT
StumbleUpon ANRCTI a aplicat inca opt amenzi pentru efectuarea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice si o amenda pentru nefurnizare de informatii In urma finalizarii unora dintre investigatiile demarate ca urmare a plangerilor privind transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice, Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a constatat, in opt dintre cazuri, savarsirea contraventiei constand in transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate, asa cum este definita de Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic, republicata, si a aplicat sapte amenzi in cuantum de 1.000 lei fiecare si una in valoare de 2.000 lei.
StumbleUpon MaxCAD participa la Conferinta Nationala AICPS MaxCAD participa cu stand in cadrul Conferintei Nationale a Asociatiei Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri (AICPS) care se desfasoara astazi, 30 mai 2008, la Muzeul National de Arta. Tema celei de-a XVIII-a editii a conferintei este „Cladiri inalte amplasate in zone seismice”, evenimentul reunind peste 300 de participanti.
StumbleUpon Yahoo! m-a angajat sa fac pentru cinci milioane de oameni ceea ce faceam pentru cateva mii In video interviul acordat in exclusivitate pentru RadioLynx.ro, Bobby Voicu dezvaluie, in premiera, cateva dintre motivele pentru care Yahoo.com isi propune o mai mare apropiere de comunitatea internautilor romani.
© 2000 - 2015 Resurse.comPolitica de folosire a datelor culese in cadrul site-ului
Capitale.ro   despreGO.ro   Mini-Clip.ro   Reader's HQ   ROK.RO   Zicatori.com   ZileDeNastere.ro