MOTOR!
(de cautare)
     
Acasa  |   Adauga site  |   Clasamente  |   Contact   
Resurse Informatii IT - Asociata pentru un Soft Liber
Informatii IT
Jocuri online
Programare Web
ABC - calculatoare
ABC - site Web
E-marketing
Horoscop

OLPC: Intel nu si-a respectat niciuna dintre promisiunile facute Fundatiei Cel mai mare producator de cipuri din lume a abandonat proiectul "Un laptop pentru fiecare copil".

Intel, cel mai mare producator de cipuri din lume, nu a intreprins nimic pentru sustinerea proiectului OLPC, desi se angajase in acest sens in momentul in care s-a alaturat Fundatiei OLPC, a declarat Nicholas Negroponte, initiatorul proiectului laptopului de 100 de dolari.

"Suntem dezamagiti de faptul ca Intel nu si-a respectat niciuna dintre promisiunile facute atunci cand s-au alaturat Fundatiei. Noi am sperat intr-o evolutie pozitiva, o relatie normala de colaborare, dar care nu s-a materializat niciodata", a declarat Nicholas Negroponte, cercetator la Massachusetts Institute of Technology (MIT) si fondator al OLPC.

Fundatia OLPC are ca scop furnizarea de solutii electronice educationale pentru copiii din tarile sarace si in curs de dezvoltare, pentru a depasi diferentele culturale a caror cauza este tocmai saracia si lipsa de resurse pentru Educatie. Intel s-a alaturat in 2007 board-ului OLPC, anuntand ca va dezvolta un chipset ieftin, care sa includa cipul grafic, care sa poata fi implementat in laptopul XO.

"Singura solutie Intel pentru OLPC ar face laptopul si mai scump, dar si sa consume mai multa energie decat varianta actuala", a declarat Nicholas Negroponte. Deocamdata insa, singura arhitectura care corespunde proiectului OLPC ca performanta si cost ramane cea dezvoltata de Advanced Micro Devices (AMD), principalul rival al Intel.

Intel a anuntat ca a parasit proiectul OLPC din cauza unor "divergente de opinie ireconciliabile" cu membrii boardului Fundatiei. "Intel continua sa blocheze proiectul OLPC in regiunile unde exista interes pentru achizitia laptopului XO, precum Uruguay sau Peru, in zone care nu s-au decis asupra arhitecturii alese, precum Brazilia sau Nigeria, dar chiar si in tari mici precum Mongolia", a afirmat Nicholas Negroponte.

Intel a lansat la scurt timp dupa anuntarea OLPC proiectul Classmate, un laptop bazat pe arhitectura Intel si software Microsoft, care de la inceput a fost menit sa concureze XO, un proiect comercial, sau "for-profit". Laptopul OLPC nu este insa un PC facut pentru profit, ci este oferit de o Fundatie non-profit si include numeroase inovatii. "Este un proiect educational, nu un proiect de laptop", a definit Nicholas Negroponte efortul sau.

Classmate al Intel costa mai mult decat dublu si in acelasi timp este conditionat de aplicatiile proprietare ale celui mai mare producator de software din lume. OLPC XO este realizat pe arhitectura AMD si vine cu o platforma software si aplicatii open-source.

"Asa cum am afirmat si in trecut, noi vedem in laptop oportunitatea de a ajuta copiii, iar Intel vede oportunitatea de a face o afacere", a subliniat Nicholas Negroponte. Fondatorul OLPC va avea o prezentare oficiala la Consumer Electronics Show in Las Vegas in cursul acestei saptamani. Probabil multe dintre intrebarile legate de viitorul OLPC isi vor gasi raspunsul cu aceasta ocazie.

07-01-2008

Informatii IT
StumbleUpon ANRCTI a aplicat inca opt amenzi pentru efectuarea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice si o amenda pentru nefurnizare de informatii In urma finalizarii unora dintre investigatiile demarate ca urmare a plangerilor privind transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice, Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a constatat, in opt dintre cazuri, savarsirea contraventiei constand in transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate, asa cum este definita de Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic, republicata, si a aplicat sapte amenzi in cuantum de 1.000 lei fiecare si una in valoare de 2.000 lei.
StumbleUpon MaxCAD participa la Conferinta Nationala AICPS MaxCAD participa cu stand in cadrul Conferintei Nationale a Asociatiei Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri (AICPS) care se desfasoara astazi, 30 mai 2008, la Muzeul National de Arta. Tema celei de-a XVIII-a editii a conferintei este „Cladiri inalte amplasate in zone seismice”, evenimentul reunind peste 300 de participanti.
StumbleUpon Yahoo! m-a angajat sa fac pentru cinci milioane de oameni ceea ce faceam pentru cateva mii In video interviul acordat in exclusivitate pentru RadioLynx.ro, Bobby Voicu dezvaluie, in premiera, cateva dintre motivele pentru care Yahoo.com isi propune o mai mare apropiere de comunitatea internautilor romani.
© 2000 - 2015 Resurse.comPolitica de folosire a datelor culese in cadrul site-ului
Capitale.ro   despreGO.ro   Mini-Clip.ro   Reader's HQ   ROK.RO   Zicatori.com   ZileDeNastere.ro