MOTOR!
(de cautare)
     
Acasa  |   Adauga site  |   Clasamente  |   Contact   
Resurse Informatii IT - Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei
Informatii IT
Jocuri online
Programare Web
ABC - calculatoare
ABC - site Web
E-marketing
Horoscop

MCTI lanseaza spre consultare publica „Ghidul privind realizarea paginilor web pentru autoritatile si institutiile administratiei publice"

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a lansat astazi, 11 aprilie 2008, spre consultare publica, „Ghidul privind realizarea paginilor web pentru autoritatile si institutiile administratiei publice centrale si locale din Romania”.

Documentul propune imbunatatiri ale site-urilor web ale administratiei publice in ceea ce priveste formatul, continutul informational, dezvoltarea propriu-zisa si uniformizarea accesului la paginile web, in conformitate cu standardele europene.

De asemenea, ghidul trateaza si accesibilitatea site-urilor web pentru persoanele cu dizabilitati (deficiente de vedere, auz, motorii, de invatare, cognitive si neurologice etc.), introducand cerinte acceptate la nivel mondial, precum timp de raspuns suficient pentru optiunile puse la dispozitie, fisiere video sau audio insotite de text, eliminarea comenzilor vocale pe website etc.

Adoptarea solutiilor propuse de MCTI in „Ghidul privind realizarea paginilor web pentru autoritatile si institutiile administratiei publice centrale si locale” are drept scop cresterea eficientei in administratia publica prin imbunatatirea interactiunii cu cetatenii si mediul de afaceri, in cadrul serviciilor de eGovernment.

„Ghidul privind realizarea paginilor web pentru autoritatile si institutiile administratiei publice centrale si locale” poate fi consultat in termen de 30 de zile calendaristice incepand de astazi, pe site-ul MCTI,www.mcti.ro, sectiunea Tehnologia Informatiei, subsectiunea Ghiduri IT. Sugestiile pot fi transmise Directiei Generale pentru Tehnologia Informatiei si Programe Europene in Domeniul IT, la adresa de e-mail: ghidweb2008@mcti.ro.

11-04-2008

Alte informatii - Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei
  StumbleUpon  Punctul de vedere al MCTI referitor la declansarea procedurii de infringement la adresa Romaniei referitor la localizarea apelantului in Sistemul 112
  StumbleUpon  Consortiile Romtelecom-Sysware Systems Integration si S&T-accessNet International vor realiza Retele Electronice Locale din proiectul Economia Bazata pe Cunoastere n 246 de comunitati locale
  StumbleUpon  Romania gazduieste reuniunea Comitetului pentru comunicatii electronice al CEPT
  StumbleUpon  Romania voteaza pentru reducerea tarifelor de roaming
  StumbleUpon  MCTI dedica doua zile programelor europene din aria Societatii Informationale
  StumbleUpon  Lansare de apeluri pentru proiecte in cadrul programelor comunitare din aria societatii informationale
  StumbleUpon  i-mode lansat in Romania
  StumbleUpon  Romania saluta compromisul atins de institutiile europene in ceea ce priveste reglementarea tarifelor de roaming in retelele mobile
  StumbleUpon  Deschiderea ofertelor pentru achizitia de produse hardware, software, echipamente de comunicatii si servicii aferente pentru instalarea, punerea in functiune, mentenanta si serviciile de acces la internet in 251 de comunitati ale proiectului Economia bazata pe cunoastere
  StumbleUpon  Premiile europene de e-Guvernare 2007

Informatii IT
StumbleUpon ANRCTI a aplicat inca opt amenzi pentru efectuarea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice si o amenda pentru nefurnizare de informatii In urma finalizarii unora dintre investigatiile demarate ca urmare a plangerilor privind transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice, Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a constatat, in opt dintre cazuri, savarsirea contraventiei constand in transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate, asa cum este definita de Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic, republicata, si a aplicat sapte amenzi in cuantum de 1.000 lei fiecare si una in valoare de 2.000 lei.
StumbleUpon MaxCAD participa la Conferinta Nationala AICPS MaxCAD participa cu stand in cadrul Conferintei Nationale a Asociatiei Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri (AICPS) care se desfasoara astazi, 30 mai 2008, la Muzeul National de Arta. Tema celei de-a XVIII-a editii a conferintei este „Cladiri inalte amplasate in zone seismice”, evenimentul reunind peste 300 de participanti.
StumbleUpon Yahoo! m-a angajat sa fac pentru cinci milioane de oameni ceea ce faceam pentru cateva mii In video interviul acordat in exclusivitate pentru RadioLynx.ro, Bobby Voicu dezvaluie, in premiera, cateva dintre motivele pentru care Yahoo.com isi propune o mai mare apropiere de comunitatea internautilor romani.
© 2000 - 2015 Resurse.comPolitica de folosire a datelor culese in cadrul site-ului
Capitale.ro   despreGO.ro   Mini-Clip.ro   Reader's HQ   ROK.RO   Zicatori.com   ZileDeNastere.ro